Ring hele døgnet på 47 31 02 24

Begravelseshjælp

Rådgivning om hjælp og tilskud

Tilskud og begravelseshjælp

Regningen til bedemanden og alle andre udgifter til bisættelse eller begravelse, skal først og fremmest betales ud af boet. Det vil sige, at det er afdødes egen formue, der skal dække omkostningerne til bedemand, gravsted, blomster mv.

Hos Frederikssund Begravelsesforretning informerer vi om mulighederne og hjælper med at søge alle former for tilskud og begravelseshjælp. Desuden fakturerer vi typisk først efter fire uger, så forløbet omkring Skifteretten er afsluttet og du, eller bobestyrer, har fået adgang til midlerne.

Boudlæg

Når formuen er lille og der er mulighed for ekstra begravelseshjælp, vil boet blive skiftet som et ”boudlæg”. Vi vejleder altid grundigt om de særlige forhold, der gør sig gældende i den forbindelse, og hjælper gerne med at udfylde papirerne korrekt.

Offentlig begravelseshjælp

Når der er få eller ingen penge i boet, sørger vi for at søge maksimal begravelseshjælp på 11.200 kr. Det beløb kan du få, når afdøde efterlader sig mindre end 18.800 kr. Begravelseshjælpen nedtrappes gradvist indtil 30.000 kr. For ægtepar er grænsen 37.500 kr. som nedtrappes indtil 48.700 kr.

Alle født inden 1. april 1957 får mindst 1050 kr. i begravelseshjælp fra Udbetaling Danmark. De penge søger vi helt automatisk ind og trækker fra regningen.

Sygesikringen "danmark"

Vi tjekker for dig, om afdøde er berettiget til begravelseshjælp fra ”Danmark”. Når det er tilfældet, sørger vi naturligvis for udbetaling af beløbet.

Elysium, fagforeninger og andre begravelseskasser

Måske har afdøde en opsparing via Elysium, eller der kan være begravelseshjælp at hente fra private forsikringer og pensionskasser. Visse fagforeninger, for eksempel FOA, kan også give mulighed for begravelseshjælp. Vi gennemgår mulighederne sammen med dig som pårørende, og hjælper med at søge oplysninger og udbetalinger.

Vi tilbyder at afholde samtaler telefonisk grundet situationen med Covid-19. Forretningen er dog fortsat åben for personlige møder, hvor vi blot holder afstand og passer på hinanden.

You have Successfully Subscribed!