Ring hele døgnet på 47 31 02 24

Begravelseshjælp

Rådgivning om hjælp og tilskud

Begravelseshjælp og tilskud

Der findes flere forskellige muligheder for begravelseshjælp, som du kan læse mere om her på denne side.

Hos Frederikssund Begravelsesforretning informerer vi om mulighederne for begravelseshjælp og hjælper med at søge alle former for tilskud og hjælp i forbindelse med afskeden. Vi kan være behjælpelige i områderne omkring Jægerspris, Ølstykke, Skibby og omegn, og vi fakturerer typisk først efter fire uger, så forløbet omkring Skifteretten er afsluttet, og du, eller bobestyrer, har fået adgang til midlerne.

Regningen til bedemanden og alle andre udgifter til en bisættelse eller begravelse skal nemlig først og fremmest betales ud af boet. Det vil sige, at det er afdødes egen formue, der skal dække omkostningerne til bedemand, gravsted, blomster og så videre.

Offentlig begravelseshjælp

Vi hjælper vi dig med at søge om den maksimale begravelseshjælp fra Udbetaling Danmark, når der er meget få penge i boet. Vi kender ansøgningsprocessen og hjælper dig med at samle alle de nødvendige bilag, så beløbet kan udbetales uden forsinkelser. I 2021 er den maksimale begravelseshjælp på 11.650 kr. 

Alle der er født inden d. 1. april 1957 får mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp fra Udbetaling Danmark. De penge søger vi helt automatisk ind og trækker fra regningen.

Boudlæg ved en lille formue

Når formuen er lille og der er mulighed for ekstra begravelseshjælp, da vil boet blive behandlet som et ”boudlæg” ved Skifteretten. Der er særlige forhold som gør sig gældende i den forbindelse, og det kan spare dig for penge at kende til disse på forhånd. Derfor vil du opleve at vi spørger ind til afdødes økonomi under samtalen, så vi kan vejlede dig grundigt og korrekt.

Ved ansøgning om boudlæg kan vi også hjælpe med at udfylde papirerne til skifteretten korrekt. Denne service yder vi gratis.

Sygesikringen “danmark”

Vi undersøger som standard om den afdøde er berettiget til begravelseshjælp fra ”danmark”. Det gælder for medlemmer af gruppe 1 og 2. Når der er mulighed for begravelseshjælp, sørger vi naturligvis for udbetaling af beløbet.

Elysium, fagforeninger og andre begravelseskasser

Måske har afdøde en opsparing via Elysium eller et medlemskab i den tidligere Ligbrændingsforening, som giver adgang til økonomisk støtte. Når yngre mennesker går bort kan der være udbetalinger fra forsikringer og pensioner. Vi gennemgår mulighederne sammen med dig som pårørende og sørger for at søge midler ind, hvor det er relevant.