Ring hele døgnet på 47 31 02 24

Vi tilbyder

Samarbejdspartnere og ekstra service

Skal du bruge advokathjælp?

Karen Damgaard, advokat

Ved dødsfald bliver skifteretten orienteret via den dødsanmeldelse vi indberetter som bedemænd. Skifteretten kontakter da i første omgang den nærmeste pårørende, med henblik på at aftale hvordan boet skal opgøres.

Mange vælger selv at lave denne boopgørelse. Men der kan der være forhold, som gør at det ikke altid er så nemt. Vi hjælper jer med at få et overblik, og finde ud af, hvad der skal gøres. Ved boer under 45.000 kr. vil vi ofte være i stand til at hjælpe jer med oplysninger til skifteretten, men er boet lidt større, og har I brug for mere hjælp, har vi indgået en aftale med Frederikssund Advokaterne, hvor I kan få en gratis juridisk gennemgang af boet.

Advokaten vil gennemgå jeres situation og ud fra dette rådgive jer om, hvordan I skal forholde jer til boopgørelsen, om I bør anvende en advokat, eller lade boet gå ind i et såkaldt offentligt skifte.

Ønsker I personlige salmeark?

Salmeark

I mange tilfælde kan det være en god idé at lave salmeark til bisættelsen eller begravelsen. Vælger I en eller flere sange som ikke står i salmebogen, så er det mest hensigtsmæssigt at trykke sangark.

Med salmeark bliver højtideligheden ekstra personlig da vi kan sætte billeder eller citater ind sammen med salmeteksterne. Vi hjælper gerne med at sætte tekster og illustrationer flot op, og trykker dem på kvalitetspapir.

Stenhugger – hvordan skal gravstenen være?

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Blomster til begravelsen/bisættelsen

Udsmykning og blomster er en vigtig detalje når bisættelse eller begravelse skal gøres smuk og personlig. Blomsterhandlere har ofte hver deres stil og særpræg, derfor synes vi det er vigtigt at I som pårørende får mulighed for selv at vælge, hvem vi skal bruge. Vi samarbejder gerne med alle de lokale blomsterhandlere, og derfor vælger I selv, hvem der skal levere blomster til bisættelse eller begravelse.

Vi hjælper ofte med at bestille dekorationen til kisten, men det kan også være en rigtig god idé at I selv besøger blomsterhuset, hvis der er særlige ønsker eller tanker omkring udsmykningen.

Modsat de fleste andre bedemænd har vi ikke aftale med en enkelt fast blomsterhandler, og modtager derfor heller ingen provision af en blomsterbestilling.

Få hjælp til dødsannoncerne!

Med en annonce i den lokale avis, bliver det lettere at informere den bredere bekendtskabskreds om dødsfaldet. Vi vil altid spørge jer som pårørende om I har brug for at annoncere. Måske er det muligt at nå de mennesker, der skal orienteres, på anden vis, så det ikke er nødvendigt at bruge avisen.

Når vi skal hjælpe med en annonce bruger vi gerne en iPad, så man med det samme kan se, hvordan annoncen kommer til at tage sig ud. Avisannoncer der oprettes gennem os kommer gratis online på www.afdøde.dk.

Se eksempler på annoncer her.

 

Skal du bruge psykologhjælp?

Bettina Heydenreich
Autoriseret psykolog med speciale i krisepsykologi.

Når du mister dine kære ved pludselig akut sygdom, en ulykke, selvmord eller drab kan der opstå mange forskellige og svære reaktioner. Det kan være følelsesmæssige reaktioner, som kognitive reaktioner.
Reaktionerne er forskellige og det er vigtigt at nævne, at den ene reaktion ikke er lettere eller bedre end den anden. Det handler i bund og grund om, at få den rigtige hjælp uagtet af reaktionerne. Har din kære levet i en lang periode med sygdom, så har der været tid til at indstille sig på tabet. Det er ikke ensbetydende med at tabet og sorgen mindre. Er der tale om et pludseligt dødsfald, kan det være et kæmpe chok at miste uden varsel. Nogen reagere ved at falde om, besvime eller bliver tom inden i, så man ikke mærker noget, andre kan reagere med høj aktivitet. 

Bettina Heydenreich kan ikke sige det nok.

Til alle jer efterladte som ikke nåede at sige farvel eller jeg elsker dig, så vil tiden hjælpe dig med at kommer overens med de svære reaktioner og følelser på et eller andet tidspunkt i dit liv.

Kærligheden og accepten af tabet vil med den rigtige hjælp komme til, at fylde mere end den dårlige samvittighed over, det du ikke fik sagt eller gjort.